יום שבת, 28 במרץ 2015

תהליך הכנת המצות ועוגיות לפסח- מצות אביב


מצות אביב הוקמה בשנת 1887 כמפעל קטן על גבול יפו ונווה צדק, ב1949 עבר המפעל לבני -ברק וב1986 בעקבות שריפה גדולה במפעל שנשרף כליל עבר המפעל שיפוץ כללי ונבנה מחדש.
מצות אביב מפעל משפחתי בו עובדים כיום דורות 4- 5 ו6 של המייסדים.
רועי וולף סמנכ"ל המפעל קיבל את פנינו והסביר לנו על המפעל המשפחתי איך החל הקמת המפעל


מצות אביב מייצאת מצות למעלה מ 40 מדינות ברחבי העולם לדוגמא:
ארה"ב, רוסיה, מדינות אירופה, אוסטרליה, דרום אפריקה, קניה, ניגריה ועוד..
מצות אביב אף מייצאות לקוריאה מצות בגודל מיוחד - "לחם הקודש" ומשמשות שם כלחם קודש בכנסיות בימי ראשון.


כדי להספיק לספק מצות בפסח מכשירים את מפעל מצות אביב מחודש אוקטובר מחג סוכות, במשך חמישה חודשים עד ערב פסח עובדים בשלוש משמרות מסביב לשעון 24 שעות ביממה.
באפריל המשמרות משתנות וחוזרים לשגרה לעבוד משמרת אחת 8 שעות ביום.

מצות אביב מתמחה ובעלת מוניטין של למעלה מ-120 שנה בייצור מגוון רחב ועשיר של מוצרי מצות מיוחדים בטעמים שונים.




                           
               




ומגוון רחב של עוגיות כשרות לפסח והן מתאימות לכל ימי השנה.






כחלק ממגמת בריאות והדיאטה מצות אביב פיתחה מצות בריאות: מצה קלה, מצות סובין ומצות שיפון שצריכתן הולכת וגדלה כל שנה.



לאחרונה יצאה מצות אביב עם חידוש מהפכני - מצות ללא פירורים הנחלקות למלבנים אחידים הניתנים להפרדה ללא פירורים.
מצות אביב מייצרים לפסח קמח לעוגות




מצות אביב מייצרים לא רק בפסח, מייצרים בכל ימות השנה מצות , קרקרים  ועוגיות למיניהן.


מוצרי החברה נמכרים תחת מותגים בשם: אביב, הגדה, AVIVA

בכניסה למפעל המצות יש שלט גדול המחייב לשים כובע ושיער אסוף ולחטא ידיים


נכנסנו למפעל בליווי רועי וולף אשר החל להסביר לנו את תהליך פיתוח המצות מהשלב הראשון עד להכנת מצה.
תהליך פיתוח המצות:
כל תהליך המצה מערבוב עד לאפיה 4 דקות חייבים לעבוד מהר לכשרות ולהיות יעילים


כל 18 דקות זמן המירבי צריך לעבוד מחליפים את המערבל ומנקים את קעריות הלישה שלא ישארו שאריות בצק ומתחילים מחדש קמח ומים לייצור המצות
קיים משגיח צמוד לייצור המצות שבודק כל הזמן את הבצק של יחמיץ.
לאחר הלישה הבצק מוכן


השלב הבא עובר רידוד הבצק





לאחר מכן עובר למכונה שמרדדת את הבצק מעבה לדק




לאחר שהבצק רודד המכונה עושה חורים שלא  יתפח


והמצות עוברות למכונה חותכת לריבועים 18X18 ופסים לאורך ורוחב


המצות לפני אפייה



המצות מגיעות לשלב של האפייה כדקה  דקה וחצי זמן האפייה , חום התנור 400-390  מעלות גודל התנור גודל התנור 30 מטר.





 מהאפייה המצות מסודרות לפי קבוצות בשורות לאריזה בניילון






 עכשיו השלב של המצות הארוזות בניילון נארזות לתוך הקופסאות






ידעתם?
1. מצה סטנדרטית גודלה 18X18 ס"מ, שוקלת 33 גרם ויש בה 121 קלוריות ו800 חורים.
2. מצה מחיטה מלאה 100% יש 110 קלוריות


3. מצה עשירה - ביצים, בצל, שום ודבש יש 130 קלוריות


4. מצה מצופה בטעם שוקולד יש 156 קלוריות




מפעל העוגיות הינו חדשני ביותר ונפרד לחלוטין ממפעל המצות נמצא בקומה השניה
את עוגיות היין מייצרים כיום מיץ פירות טהור מיץ תפוחים הפעם הכינו.
העוגיות יש בהן קמח כשר לפסח, מיץ, שומן, סוכר, ביצים.. אין חומרי מים וקמח תפיחה זה נקרא מצה עשירה
העוגיות נאפות לאט לאט בלי זמן אפייה.

















הכשר הרב לנדא שליט"א לימות השנה ובהכשר הרב גליקסברג וה-OU למוצרי פסח.

ניתן לרכוש מוצרי מצות אביב ברשתות השיווק:
שופרסל, מגה, רמי לוי, טיב טעם, סטופ מרקט, עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן ובחנויות מובחרות אחרות כמו כן ניתן לרכוש בחנות המפעל.

מצות אביב כתובת: זבוטינסקי 83 בני-ברק

קישור לאתר:http://www.matzotaviv.co.il/




חג שמח וכשר

אין תגובות: